Nätverk för kvinnor i näringslivet

Nu kommer det tjockaste, hårdaste pansarglastaket av alla att spräckas. Jag säger kommer, inte kan, för det finns helt enkelt ingen annan möjlighet.

Hillary Clinton blir USA:s nästa president. Hennes motståndare som demokraternas presidentkandidat, Bernie Sanders, har revolutionerat den politiska debatten och chockat amerikanerna: Det som tidigare sågs som kommunism och subversiva idéer har tack vare 75-årige mysfarbrorn Sanders blivit något som även medelamerikanen kan prata om utan att få rödstämpel: jämlikhet, utbildning för alla, ett gemensamt socialt skyddsnät och begränsningar av ”corporate greed”.

Men det är det där sista som kommer att göra Hillary Clinton till president. Sanders hårda retorik mot näringslivet går inte hem överallt och Clinton har en mer pragmatisk hållning, som kommer att göra henne till en vinnare i längden. Republikanerna sitter redan med Svarte Petter – galningen Trump, som omöjligt kan vinna. Innan valet i november kommer han att ha hunnit förolämpa varje hudfärg, yrkesgrupp, kön, intresse och idé som finns i hela USA om han inte helt beläggs med munkavle.

 

Det är nu ganska exakt åtta år sedan Hillary Clinton höll sitt avskedstal efter att ha förlorat mot Obama. Då sade hon att hennes väljare hade skapat ”18 miljoner sprickor i det största glastaket av alla”. Sprickor som hon nu kommer att tränga igenom helt.

Räkna med att dessa sprickor kommer att sprida sig överallt, på alla områden. Det går inte att överskatta värdet av att en kvinna nu intar den mäktigaste positionen i världen.

Tror du som jag? I november vet vi mer – och om fyra år har vi förhoppningsvis sett stora förändringar.

Men skriv gärna till mig redan nu och dela med dig av dina tankar kring det här! Vad tror du?

Catharina Hansson

chefredaktör

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *