DET KVINNLIGA NÄTVERKET FÖR LEDARSKAP • FÖRETAGANDE • KARRIÄR

Årets sommarpratare – Bonnesen, Ehnbom, Halonen…


13 juli
BIRGITTE BONNESEN, koncernchef och vd Swedbank.

Koncernchef och vd i Swedbank som ansvarar för fyra miljoner svenskars sparande. Har arbetat i banken i halva sitt liv och var tidigare chef både för den svenska och baltiska verksamheten. Utsågs till Sveriges mäktigaste finanskvinna 2017 av tidningen Veckans Affärer och valdes nyligen till ordförande i Svenska Bankföreningen.

Hade bara besökt Sverige två gånger innan flytten hit 1987. Innan dess hann hon bo i Bryssel, London och Paris.

Läs vårt miniporträtt av Birgitte Bonnesen >>>

 

3 augusti
JONNA BORNEMARK, docent och lektor i filosofi vid Södertörns högskola.

Docent och lektor i filosofi vid Södertörns högskola som undersöker förnuftet och existensen. Skriver just nu på en bok som med hjälp av några renässansfilosofer kritiserar mätbarhetssamhället. Deltar bland annat i ett forskningsprojekt om etik och samspel mellan häst och människa.
Har skrivit boken Kroppslighetens mystik om den kvinnliga 1200-talsmystikern Mechthild von Magdeburg och hennes mycket sinnliga relation till Gud.
Läs vår intervju med Jonna HÄR >>>

 

6 augusti
TARJA HALONEN, president i Finland under tolv år.

Finlands president under tolv år, tituleras fortfarande president Tarja Halonen. Historisk som den första kvinnan att inneha ämbetet. Suttit i riksdagen för Finlands socialdemokratiska parti, varit justitieminister och utrikesminister. Ett flertal internationella förtroendeuppdrag både under åren som president och efter det.
Utbildad jurist och har arbetat som advokat och inom den finska fackföreningsrörelsen. Arbetar fortfarande aktivt, speciellt inom FN, för hållbar utveckling.
Stark förkämpe för mänskliga rättigheter och jämställdhet. Var under tidigt 80-tal ordförande i Seta, Finlands ledande organisation för hbtq-frågor.

7 augusti
BARBRO EHNBOM, företagsledare, styrelseproffs, nätverkare.

Lång och framgångsrik internationell karriär inom läkemedelsindustrin och som stjärnanalytiker på Wall Street. Grundare av nätverket BBB, Barbros Best and Brightest, och tilldelats utmärkelsen Female Economist of the Year. Utsedd 2015 till Årets Förebild av nätverket Klara K och Årets Läkemedelsprofil i Sverige av Läkemedelsmarknaden. Grundare och ordförande för investerarmötet Swedish American Life Science Summit och mentor åt prinsessan Sofia.
Utbildad på Columbia University i USA samt Handelshögskolan i Stockholm där hon inför första föreläsningen fick höra: ”Lilla gumman, sekreterarkursen är först i kväll”.

10 augusti
MAGDA GAD, journalist.

Utrikesreporter som reser dit andra journalister helst inte reser och stannar under lång tid på plats. Rapporterar nu om IS och kriget i Irak och övriga Mellanöstern för Expressen. Tidigare rapporterat från kriget i Ukraina, getton i Rumänien samt gjort reportage om våldtäkter i Kongo, världens farligaste knarkkarteller i Honduras och ebolaepidemin i Liberia. Startade en insamling för att hjälpa barn hon träffade i Liberia. Var tidigare chefredaktör på en träningstidskrift och personlig tränare.

13 augusti
LISA LANGSETH, regissör

Tilldelades en Guldbagge för bästa manus med filmen Till det som är vackert med Alicia Vikander i huvudrollen, som även medverkade i kritikerhyllade filmen Hotell. Kommande filmen Euphoria blir hennes internationella debut.
Började som dramatiker och har skrivit och regisserat flera pjäser. På Dramaten spelades Den älskade med Noomi Rapace i huvudrollen och Klimax som delvis inspirerades av en debattartikel av Fredrik Reinfeldt.

15 augusti
ANN-MARI BEGLER, generaldirektör Försäkringskassan.

En av myndighetssveriges tyngsta. I dag generaldirektör över Försäkringskassan som betalar ut bidrag på mer än 200 miljarder kronor per år.
Tog som generaldirektör på Skolinspektionen beslutet att tillfälligt stänga internatskolan Lundsberg. Tidigare överdirektör på Socialstyrelsen och Rikspolisstyrelsen samt generaldirektör på Brottsförebyggande rådet. Lett flera utredningar, bland annat Grundskoleutredningen 2014 – 2015.

 

18 augusti
Annakarin Nyberg, internetforskare.

Filosofie doktor och universitetslektor i informatik vid Umeå universitet som skrivit böckerna Sociala medier och härskartekniker och Digitalt entreprenörskap om den kommersiella bloggvärlden.
Lanserade nyligen en klädkollektion tillsammans med bloggaren Underbara Clara och har tillsammans med henne gett ut flera faktaböcker för barn, till exempel Odla – steg för steg och Baka – steg för steg. Är nu aktuell med boken Glad sommar.

HELA LISTAN 2017 >>>

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *