Nätverk för kvinnor i näringslivet


Swedbanks vd Birgitte Bonnesen har givit sin första stora intervju sedan hon tillträdde efter att Michael Wolf fick sparken i februari. Först som tillförordnad och senare under våren formellt.
Michael Wolf avskedades bland annat på grund av de kritiserade fastighetsaffärerna som han varit inblandade i. Birgitte Bonnesen har varit på banken i 30 år och har inga egna affärer vid sidan av., vare sig det gäller fastigheter eller aktier.
”Jag har varit på den här banken i halva mitt liv. Jag behöver inte göra mig till”, sade hon till tidningen Affärsvärlden.
Birgitte Bonnesen, 59, tillträdde officiellt tjänsten i våras och fick då en årslön på 13 miljoner kronor, utan rätt till rörlig ersättning (vilket hennes företrädare haft – men som också kritiserats och ifrågasatts).
– Jag tycker att det stämmer väldigt väl överens med den bank vi är, vår identitet. Det ska vara tydligt att se hur mycket vi tjänar, det ska inte vara så att folk tänker ”ah, hon får nog något här eller där”, säger Birgitte Bonnesen.   

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *