DET KVINNLIGA NÄTVERKET FÖR LEDARSKAP • FÖRETAGANDE • KARRIÄR

POWERPAR


Alla goda ting är… två. I alla fall i humor.

Patsy & Edina

Man kan bara älska serien om de dekadenta medelålders damerna Patsy (Joanna Lumley) och Edina (Jennifer Saunders). Absolutely Fabulous, Ab Fab eller på svenska Helt hysteriskt skrevs första gången för 20 år sedan av Dawn French och Jennifer Saunders.
   Ab Fab: The Movie är under inspelning och vi hoppas på premiär innan jul. Än så länge vet vi bara att filmen börjar med att Pats och Ed vaknar bakfulla på en oligarks yacht som driver omkring ute i havet…

Berg & Meltzer

När vår stora humorstjärna Christine Meltzer är i par med Carina Berg handlar det mer om att vara två sköna tjejer som gör sköna saker. Ett tacksamt avbrott i raden av dito sköna killar. Men i höst sätter de upp scenshowen Berg & Meltzer på Oscars på Oscarsteatern i Stockholm, som även kommer att sändas i Kanal 5.

Mia & Klara

Mia Skäringer och Klara Zimmergrens tv-serie från 2008 finns fortfarande att köpa på dvd och i sommar får vi återse några av Mias karaktärer från serien i Mia på Grötö.  Men Mia och Klara, vi vill ha er båda.

Doll & Em

Den relativt nya (2013) serien Doll & Em är skapad av Emily Mortimer och Dolly Wells, med Azazel Jacobs som regissör.
Skådespelerskan Em anställer sin vän Dolly som assistent och vänskapen sätts på prov. Serien går numera på HBO.

Tina Fey & Amy Poehler

Ända sedan de möttes i Saturday Night Live för över 20 år sedan har Amy Poehler och Tina Fey varit den amerikanska humorscenens okrönta drottningpar. De spelar just nu in filmen Sisters, som har premiär i januari 2016.
För övrigt är Amy medskapare av serien Welcome to Sweden där Josephine Bornebusch spelar huvudrollen mot Amys brorsa Greg Poehler.

Läs mer om Sveriges humorstjärnor Josephine Bornebusch och Rachel Mohlin >>>

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *