DET KVINNLIGA NÄTVERKET FÖR LEDARSKAP • FÖRETAGANDE • KARRIÄR

Svenska Filminstitutet vinner Svenska Jämställdhetspriset 2018

Nu står det klart att Svenska Filminstitutet tar hem Svenska Jämställdhetspriset 2018. I motiveringen lyfts organisationens långsiktiga arbete för en mer jämställd fördelning av filmstöd.
Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en organisation som bidragit till ett mer jämställt samhälle. Utdelningen sker i samband med konferensen Forum Jämställdhet som i år äger rum i Karlstad.

Anna Serner, VD för Svenska Filminstitutet gläds åt utmärkelsen.
– Det känns så fantastiskt skönt att få bekräftelse, men också stöd, för vårt arbete. Det finns fortfarande så mycket att göra på jämställdhetens område, inte minst #tystnadtagning har avslöjat det. Med priset i ryggen orkar vi arbeta vidare, säger Anna Serner.

 

Priskommitténs motivering:
”Årets vinnare visar hur man ställer om från ojämställdhet till jämställdhet. Genom att se, tro på och satsa på kvinnors och mäns idéer, förmågor och berättelser i lika stor utsträckning har vinnaren inte bara påverkat sin egen bransch utan också nått ut till människor runt om i Sverige och världen. Vi inspireras av en organisation som har uppnått en jämställd fördelning och som trots stort motstånd är fast besluten om att fortsätta, utveckla och fördjupa sitt jämställdhetsarbete.”

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *