DET KVINNLIGA NÄTVERKET FÖR LEDARSKAP • FÖRETAGANDE • KARRIÄR

Var med och skriv historia!

Majoriteten av de som skriver på Wikipedia är män, men den 8 mars skriver vi in fler kvinnor i historien! Då arrangerar Livrustkammaren skrivstugan Art+Feminism, som ingår i ett globalt initiativ där frivilliga sedan 2014 anordnat nära 300 Wikipediaskrivstugor världen över för att förbättra representationen bland Wikipediaskribenter och att inkludera bortglömda personer i vår gemensamma historia. Sedan starten har tusentals artiklar om kvinnor i historien skrivits.
Men fortfarande saknas idag artiklar om många anmärkningsvärda och kända kvinnor i historien och konsten och män dominerar på ett fullkomligt orimligt sätt Wikipedia.


Skrivstugan äger rum onsdagen den 8 mars i Livrustkammarens stensal, på Slottsbacken 3. Drop-in kl 12-20. Uppmaningen är att skriva om en person som man tycker saknas i historieskrivningen på Wikipedia.
Wikipedianer och personal från Livrustkammaren finns på plats för instruktioner och hjälp. Alla som vill ska ta med sig egen dator och relevant referenslitteratur.

Kl 17.30 bjuds alla deltagare på en exklusiv förhandsvisning av filmen ”Upphovsmannen var en kvinna” som har premiär i K Special (Svt)  den 10 mars kl 20. Det är en berättelse om Alma Haag – en av Sveriges första pressfotografer som började arbeta på Dagens Nyheter redan 1907 och som sedan skulle komma att dokumentera några av förra seklets största nyhetshändelser.

MEN!: Viktigt att komma ihåg är att ALLA kan bli Wikipediaskribenter. Även utan att besöka Livrustkammaren! Det är enkelt att gå in och registrera sig och börja skriva. Det gäller sedan bara att läsa och följa de regler som gäller på Wikipedia, inte minst vad gäller källor.

LÄS MER OM EVENTET HÄR >>>

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *