Vad är poängen med lagerbolag? Flera, faktiskt.

Om du vill starta ett företag snabbt och inte har tid att vänta på att allt ska registreras så kan du köpa ett lagerbolag. Det är, precis som det låter, ett bolag som ligger på lager och väntar på att köpas upp av sin nya ägare. Det är registrerat som ett lagerbolag och det är ingen aktiv verksamhet inom bolaget, så du kan köpa det för alla olika verksamheter. Vid köpet av ett lagerbolag uppger du din verksamhetsbeskrivning , det önskade företagsnamnet och vilken styrelse du ska ha.

Ett exempel: du har fått ett erbjudande att köpa in ett stort lager med mattor i Sundsvall och för att kunna ta del av kanonerbjudandet måste du snabbt kunna sälja mattorna samma helg, eftersom det är en mässa för just mattor på gång i stan. Du kan givetvis avvakta och försöka få tag i samma bra erbjudande inför nästa års mässa, men har du funderat på att starta ett lagerbolag i Sundsvall? Då kan du komma igång direkt och slippa vänta på att företaget registreras.

Det brukar kosta några tusenlappar att köpa ett lagerbolag, men du måste även lägga in aktiekapitalet på minst 25 000 kronor. Du kan bara köpa ett aktiebolag och inte ett handelsbolag eller en enskild firma. Du måste därför ha en styrelse som registreras samtidigt som du köper lagerbolaget.

Smidigare hantering

Det är inte svårt att registrera ett företag själv i Sverige, men det är smidigare att köpa ett lagerbolag där allting sköts åt en. När du köper ett lagerbolag är registreringen redan avklarad och namnbytet skickas in till Bolagsverket av det företag du köper lagerbolaget från. Om du måste registrera dig för moms, F-skatt och som arbetsgivare brukar det kunna väljas till. Många som köper ett lagerbolag vill att någon annan sköter om det här administrativa arbetet, så att de själva kan fokusera på att dra igång själva arbetet.

Ett lagerbolag ser även till att allting blir rätt, eftersom du har juridiska experter som registrerar allt åt dig. Det är något som många tycker känns säkert, särskilt om de är nya inom företagande.

Lämna en kommentar