Reser du ofta som företagare? skaffa kameraövervakning till hemmet

Som företagare som arbetar mycket eller ofta är på resandet fot kan det vara tryggt att skaffa kameraövervakning till hemmet.  Du behöver inte tillstånd för att sätta upp övervakningskameror inomhus i hemmet . Inte heller om du vill övervaka din egen tomt. Det finns många bra alternativ som gör att det blir tryggare att vara borta mycket.

Tryggt att veta vad som händer i hemmet

Tekniken kring övervakningskameror för hemmet har gått i rasande fart. Därför är det lätt att hitta alternativ som gå att koppla ihop med en smartphone eller datorn. De flesta är trådlösa och kan enkelt kopplas upp på Wi-Fi. Bland annat Prylstaden har ett brett utbud av olika övervakningskameror, även för inomhus bruk.

Det finns även IP-kameror som du kan nå oavsett vart du befinner dig. Anslutningen kan göras via mobiltelefon, surfplatta eller dator. Då finns det möjlighet att ställa in så du får PUSH-notis om det sker någon rörelse i hemmet. Samma teknik finns för kameraövervakning utomhus.

Montera och rikta kameran rätt

Det är inte svårt att montera övervakningskameror i hemmet. Instruktionerna som medföljer är relativt lätt att följa. Däremot ska du var uppmärksam så du inte riktar kameran så den övervakar allmän plats. Framför allt om du sätter upp den i närheten av ett fönster och riskerar att filma grannar. Det har hänt att felriktade kameror anmälts till Länsstyrelsen eller Datainspektionen.

Bedriver du delvis företaget hemifrån kan det kännas extra tryggt att kunna filma där du förvara företagets saker. Tänk bara på att om du tar emot kundbesök i hemmet att du inte filmar enstaka personer och spelar. Då kan det röra sig om personuppgiftsbehandling och det finns speciella regler som riktar sig till företag.

Lämna en kommentar