Företagare – missa inte att se över dina privata försäkringar

Att vara företagare eller entreprenör är ofta mer en ett heltidsarbete. Det händer att allt fokus läggs på företaget och arbetet. Ett område som är lätt att missa är att se över sina privata försäkringar. Fördelen med att se över sina försäkringar är många.

Några av anledningarna är att det är lätt att vara överförsäkrad. Det innebär att ha fler försäkringar än vad som behövs. En annan anledning är att det kan vara lätt att missa vissa viktiga försäkringar. En tredje anledning är att betala mer i premie än nödvändigt.

Jämför försäkringar enklare

För att veta om du betalar för mycket för dina privata försäkringar är det viktigt att jämföra med andra försäkringsbolag. Det kan du enkelt göra med Försäkringsguiden som samarbetar med många försäkringsbolag.

Innan du börjar jämföra behöver du se över dina befintliga försäkringar. Det är lätt att bli överförsäkrad när det kommer till privata försäkringar. Framför allt när det kommer till tilläggsförsäkringar som sedan löper på.

Genom att se över sina försäkringar och jämföra olika försäkringsbolag finns det möjlighet att spara en hel del pengar varje år. Framför finns det vinster att göra när det kommer till fordonsförsäkring och hemförsäkring.

Gruppförsäkring till barnen?

Har du flera barn kan det vara en idé att se över barnförsäkringarna. Det är ofta en god idé att behålla barnens försäkringar även när de blir lite äldre. Det har att göra med ersättningar och skydd som kan vara svåra att matcha med vuxenförsäkringar.

För att spara in på premien varje år finns det ibland möjlighet att göra en gruppförsäkring för barnen. När du jämför barnförsäkringar kan du därför även jämföra eventuella gruppförsäkringar. Det ger ett bra skydd för framtiden och du samlar flera barns försäkringar i en enda vilket kan vara ekonomiskt fördelaktigt.

Lämna en kommentar