Bygg bolag och hälsa samtidigt

Att starta eget företag är inspirerande och utmanande på samma gång. Som entreprenör brinner du troligen för att bygga ditt bolag och jobbar därför nästan alla dygnets timmar. Men även om bolagsbyggandet är din passion gäller det att inte glömma bort hälsan. En god hälsa är ju förutsättningen för att du ska må bra och orka jobba i många år framöver.

Sov gott

Processen med att bygga upp ett bolag är för det mesta mycket tidskrävande. För att kunna ta hand om din hälsa samtidigt som du jobbar mycket behöver du därför välja enkla och tidseffektiva hälsotips. En av de viktigaste sakerna du kan göra för din hälsa är att se till att sova tillräckligt. För att kunna sova bra behöver du ha regelbundna rutiner. Det handlar om att gå upp vid samma tid varje dag och gå och lägga dig vid samma tid. Undvik att arbeta på natten och försök också att gå en promenad utomhus när det är som ljusast på dagen. Det gör att du har bättre förutsättningar till god nattsömn.

Rör på dig

En stunds fysisk aktivitet varje dag är en bra investering för din hälsa. Som bolagsbyggare är ju tiden begränsad så någon maratonträning med flera timmars långpass är inte optimal. Satsa på raska promenader eller på online-träning hemma eller på kontoret. Om du har ett gym vid din bostad eller vid företagets lokaler kan det vara ett alternativ. Det viktiga är att undvika onödig transporttid till och från träningen.

Ät lagom och regelbundet

Oavsett om du följer en specifik diet eller äter det mesta finns det några grundläggande principer som gynnar hälsan. Att varken äta för mycket eller för litet, det vill säga lagom, är en av dessa. Ytterligare en bra princip att följa är att äta vid ungefär samma tidpunkter varje dag och med ett lagom intervall mellan måltiderna. Går du för länge utan mat är risken stor att du blir trött och sötsugen.

Lämna en kommentar