Vanliga frågor entreprenörer får

Om det är något entreprenörer är vana vid att få så är det frågor. Frågorna kan röra allt möjligt, båda gällande entreprenörskapet i sig, men också gällande just deras fokusområde. Är du frågeställen kan det vara bra att komma ihåg att många entreprenörer kan endast svara utifrån sin egen rese, och har inte all kunskap.

Frågor om att hitta kunder

Det kanske vanligaste frågan en entreprenör brukar få är om det är lätt att hitta kunder. Frågan kan också ställas om marknaden/efter frågan på tjänsten/produkten är stor. Här kommer nog svaret att variera men du frågar, eftersom efterfrågan inom olika områden varierar.

Däremot vet alla framgångsrika entreprenörer att är du tillräckligt skicklig inom ditt område, kommer till slut kunderna att hitta dig.

Betalar du mycket skatt?

En annan vanliga fråga gäller skatt. Många vet att entreprenörer och egenföretagare i Sverige betalar mycket skatt och egenavgifter. Ju mer du tjänar, desto mer skatt kommer du att betala – oavsett om du är anställd eller entreprenör. Det korta svaret på den frågan är ja, en entreprenör betalar mycket i skatt.
Exakt hur mycket av vinster beror på bolagsform, och är därför svår att svara på direkt.

Jobbar du dygnet runt?

En annan vanlig fråga, som också kan uttrycka sig på lite olika sätt är om en entreprenör jobbar dygnet runt? Svaret på den frågan kan många gånger också vara ja, men så behöver det såklart inte vara. Många entreprenörer arbetar med något de tycker mycket om, och gillar därför att jobba mycket.
Men med åren lär sig de flesta att återhämtningen också är viktig. En fördel med att vara entreprenör är att du vanligtvis är din egen chef, och kan faktiskt själv bestämma över hur du vill ha din arbetstid. Det är också vanligt att arbetsmängden varierar över tid och säsong.

Lämna en kommentar